Overslaan en naar de inhoud gaan

start Quality Time vanaf januari

Beste bewoner, familie, mantelzorger,…   ( eerste maal gestart in maart)

 

Nergens beter dan thuis, …………

Onze grootste wens is om van zorgresidentie OLV-ter-Rive, een “THUIS” te maken voor onze bewoners. Hier willen we samen aan werken door aandacht te hebben voor de eigen regie van elke bewoner. Denk bijv. aan de keuze van de maaltijden.

Een thuis creëren doe je door betrokkenheid. Betrokkenheid van de medewerkers, maar ook van de bewoners en hun naasten. Vandaag de dag toetsen we de tevredenheid af o.a. via de gebruikersraad. Aangezien we iedereen graag een stem geven en dit op een constructieve manier willen doen, zijn we de laatste maanden sterk op zoek gegaan naar hoe we dit vorm willen geven.

Vanaf januari  zal er per afdeling 4x per jaar een QualiTy-time plaatsvinden. Hierbij worden 8 duo’s uitgenodigd, deze bestaan uit 1 bewoner en 1 familielid/mantelzorger/personeelslid/vrijwilliger/…

Per duo gaan jullie kunnen reflecteren over verschillende thema’s. Denk aan cultuur, omgeving,… Na een korte bespreking, zal de teamcoach niet alleen een overzicht geven van de positieve punten, maar zal er ook bekeken worden hoe we de werkpunten kunnen aanpakken.

Zoals de naam QualiTy-time het zegt, wensen wij via deze gesprekken een optimale kwaliteit van wonen en leven na te streven. De stem van onze bewoners en hun omgeving is hiervoor onontbeerlijk. Maar bij serieuze zaken kunnen we ook wat Fun gebruiken. Daarom willen we deze middag graag in een ontspannen sfeer (T-time) met een hapje en een drankje laten plaatsvinden.

Wij hopen samen met jullie verder te bouwen aan een warme THUIS.

Alvast dank voor jullie openheid!

Met vriendelijke groeten

Anja Petereyns

Onthaal-Opname-Bewonerszorg