Overslaan en naar de inhoud gaan

Getuigenissen

Na bewogen weken dat mijn mama in het ziekenhuis verbleef, besloten we met de familie om haar niet meer alleen thuis te laten wonen.

Ik had na een eerste bezoekje aan jullie zorgresidentie het gevoel dat dit wel een goed plekje kon worden voor mijn mama. Haar achterlaten was niet evident maar ik vertrouwde er al snel op dat ze bij jullie in goede handen zou zijn. Proficiat voor jullie inzet, iedere dag en nacht opnieuw.

We zagen een totaalpakket aan goede zorgen voor iedere bewoner op maat.
Dank jullie wel allemaal!

Dag collega's,

Ik heb vernomen van collega M en de studenten dat de projectdag die doorging op 24 mei geweldig, top en fantastisch goed is verlopen. Iedereen heeft genoten. Ik wil jullie nog eens heel hartelijk bedanken voor jullie engagement om onze studenten op sleeptouw te nemen. Ik hoop dat we onze goede samenwerking in de toekomst zeker kunnen bestendigen.

Wij zijn alvast overtuigd van de kwaliteit die jullie bieden, van de leerkansen voor onze studenten die er bij jullie zeker aanwezig zijn. 

Hopelijk tot een volgende, fijne samenwerking!

Ik wil toch even iets benadrukken na het kortverblijf van mijn mama. Een echt gewaardeerde DANK voor jullie warm menselijke zorg.

De verpleegkundigen en zorgkundigen die ik er ontmoette waren stuk voor stuk bekwame, competente mensen met een hart en veel liefde voor de ouderen. Ik werd er als familie op een fijne manier onthaald en ook begeleid. Iedere avond ging ik met een gerust hart naar huis: hier is ze goed!

Ik wist dit al, maar het is nog eens bevestigd: in Ter Rive is het goed en mag elke oudere tot zijn of haar recht komen!

 

Vorige week hebben we een hoofdstuk afgesloten bij jullie. Sedert 2012 trok eerst mijn mama bij jullie in. Een goed jaar later betrok papa een serviceflat in Rozendael, tot hij in mei ook in OLV-Ter Rive kwam wonen.

Gedurende enige maanden kwam ook de tante van mijn vrouw bij jullie op de afdeling wonen.
Ik kijk met heel veel achting naar jullie werking, in al zijn geledingen.
Ik heb steeds het gevoel gehad dat jullie bewoners zeer respectvol worden benaderd. Het gaf een veilig gevoel dat onze familie in zulke goede handen was.

Jullie benaderen de mensen met zeer veel menselijkheid en laten iedereen, dement of niet, in zijn waardigheid. De rust op de afdeling Rozier spreekt boekdelen.

Het zit hem soms in de kleine dingen. Indien het eten gemixt was, werden groenten, vlees en aardappelen gescheiden, het bleef smakelijk opgediend.
Jullie betrokkenheid naar de bewoners en familie is groots. Jullie respecteren de privacy, zonder in afstandelijkheid te vervallen. Ik heb steeds het gevoel gehad dat ik bij mijn ouders thuis kwam. Nooit heb ik het gevoel gehad dat ik me moest verantwoorden dat ik ergens kwam.
Steeds een vriendelijk woord, een goeiedag, een vraagje over hoe het ging met mij en mijn ouders… Ik denk dat ik over de jaren met praktisch iedereen wel eens contact heb gehad.

De ontvangst en het contact van de receptie, de sociale dienst, de verantwoordelijken, de verpleegkundigen, verzorgenden, logistiek personeel, de onderhoudsmensen, het keukenpersoneel, de kapster, kinesisten,  ergo- en animatieteam, de vrijwilligers van de cafetaria en de snoepkar, de directie en boekhouding en administratie. Waarschijnlijk vergeet ik er nog. Maar steeds verliep het correct, adequaat en respectvol.

Ook jullie samenwerking met de huisarts en zijn begeleiding van mijn familie en mezelf moet zeker vermeld worden. Jullie benadering  van het ouder worden en het steeds meer en meer afscheid moeten nemen van meer en meer vaardigheden en uiteindelijk van het leven zelf is professioneel en bewonderenswaardig. Van een snel proces zoals bij mijn vader of het pijnloos en zo comfortabel mogelijk laten verlopen zoals bij mijn moeder.
Kortom, ik wil jullie bedanken voor de goede zorgen, de ‘menselijkheid’